top of page
  • LaLindi

"Jeg tror ikke på ekteskap"


Med denne setningen starter Tina Modottis tale i bryllup til Frida Kahlo og Diego Rivera. Hvis du så filmen Frida, vil du sikkert huske det, og hvis du ikke gjorde det, anbefaler jeg virkelig deg å gjøre det! Da jeg var en liten jente, drømte jeg alltid om et vakkert og romantisk bryllup hvor min far ledet meg opp kirkegulvet i en fantastisk kirke, smilende og gråtende i en lang hvit kjole. Da tenårene kom, trodde jeg det var en stor løgn, for å få folk til å bruke penger på det. Jeg pleide å si til meg selv“Kjærlighet er ikke en kontrakt!!”, "Jeg vil aldri bli gift i mitt liv", "bryllup er som julen, en feiring av forbrukersamfunnet" . Jeg gjentok for meg selv og andre "Jeg tror ikke på ekteskap", og jeg sa det i mange år, om og om igjen, også etter tenårene. Hvordan det ble til slutt er litt annerledes. Jeg ble faktisk gift i et vakkert romantisk bryllup. Det var min mor som ledet meg opp gulvet. Det var ikke i en kirke, men hva som var igjen av denne. En gammel kirke uten tak. Jeg tegnet min brudekjole selv, og den ble sydd av en motedesigner i Milano. Seremonien var intens, festen var gal, stedet var fantastisk.

Men det som var spesielt med mitt bryllup var at det var mitt, eller bedre å sagt vårt. Hva jeg ønsket, var å lage noe unikt, som kunne reflektere meg og min mann, vårt liv, fortid og nåtid, vår smak, vår personlighet. Men hva som overrasket meg mest, er at jeg elsket å planlegge det! Det var noe som jeg helt sikkert ikke hadde forventet, men det var også grunnen til at vårt bryllup var så fantastisk, ikke bare for oss, men også for våre gjester. Derfor startet jeg dette eventyret: for å planlegge bryllup for andre med det samme lidenskapet som jeg hadde for mitt eget. Jeg tror ikke at man, hvis man er forelsket, burde definitivt bli gift. Jeg tror at hvert par er en historie for seg selv. Helt sikkert hvis to personer bestemme seg for å ta dette skrittet bør de gjøre noe unikt, som representerer dem selv. Det spiller ingen rolle hvor stor begivenheten er, eller om det er en begivenheten i det hele tatt, feiringen av en kjærlighet. Det er bare det som gjør deg glad.

Hvis du er nysgjerrig på å vite hva Tina Modotti sier i talen hennes ...ta en titt på denne videoen (min 1)

bottom of page